0 1

Cum sa faci bani online din blog sau vlog - pana la 500 euro pe zi!

Dacă m-ai întreba dacă vreodată voi câștiga bani din scris, aș fi spus nu. Nu am o abilitate specială, cadou sau chiar un scriitor care să mă îndrume. În ultimele 30 de zile, am făcut mai mult de 11.000 de dolari din scris. După ce am făcut un audit al cheltuielilor mele pentru luna respectivă, mi-am dat seama: „Sfântă rahat, există venituri de 11.000 de dolari doar din scris!” Iată afacerea: dacă pot câștiga bani din scris, cu siguranță și tu. Motivul acestui articol este că cele mai frecvente întrebări pe care le primesc în continuare sunt: Cum să încep? Cum câștigă cu adevărat banii cuvinte cheie? Așadar, fără niciun puf, BS, promisiuni încălcate, vise cu Ferraris și selfie-uri cu Richard Branson, îți voi spune răspunsul la aceste două întrebări după ce le vei face cu succes mai mult de un an. Gata? Sa mergem. 

În perioada 2014–2017 

Nici un singur dolar nu a fost obținut din blogging în acești ani. Să fim clar că începutul este o arsură lentă. Dar vestea bună este că nu am fost doar un scriitor de căcat - am fost un scriitor cu adevărat rahat și am pierdut mult timp. Cu siguranță puteți face mai bine decât mine, evitând câteva dintre capcane. Capcanele: Nu începeți propriul blog, deoarece vă pierdeți timpul și oamenii nu îl vor găsi Scrie peste tot la început (mediu, LinkedIn, Twitter, Instagram) Nu cereți ajutor altor scriitori până nu aveți o bibliotecă de lucrări (nimeni nu vă va ajuta dacă aveți trei articole publicate pe numele dvs.) Scrieți publicații majore după ce ați găsit banda dvs., nu în prima săptămână de la început Totuși, nu este nevoie de prea mult timp pentru a lansa publicații majore Nu cheltuiți un dolar pentru logo-uri, plătind pentru a stimula articole sau fotografii de portret Prin evitarea acestor capcane, puteți construi impuls mai repede decât mine.

Noțiuni de bază

 Vreau să fac acest lucru atât de ușor încât să nu îl puteți înșela. Alege două subiecte Cei doi pe care i-am ales au fost antreprenoriat și dezvoltare personală. Scrieți despre aceste două subiecte și nimic altceva. Asigurați-vă că sunt subiecte despre care știți ceva sau cel puțin aveți suficientă pasiune pentru cercetare fără să vă plictisiți. Programează săptămânal scrisul Am ales sâmbătă la început, deoarece a fost o zi în care nu am lucrat. Alegeți ziua în care știți că veți avea timp și setați-o în calendar ca eveniment repetat. Sfat pentru bonus: pentru o responsabilitate suplimentară, spuneți-i partenerului ce v-ați angajat și consimțiți că le veți plăti 100 USD dacă pierdeți o sâmbătă a scrisului. (Această idee a apărut atunci când am avut un antrenor personal și de multe ori nu am putut fi asedat să merg la sală, dar teama de a se supăra și pierderea de 35 de dolari din cauza anulării, a fost suficientă pentru a-mi duce micul fund minunat la sală de gimnastică și pompați aceste greutăți.) Nu te gândi la bani Nu puteți câștiga nicio sumă de bani substanțială din scris până când nu ați introdus ceva timp în artă. Tehnic, ai putea câștiga câțiva dolari pe undeva precum Fiver, dar munca va fi atât de neinspirantă încât probabil va fi cauza renunțării la tine. Sigur că puteți câștiga 20 de dolari pentru scrierea unui articol, dar asta este o schimbare poo în comparație cu miile pe care le puteți face obținând un bine. O idee excelentă de a avea este de a scrie cel puțin primul an. Începeți să o faceți gratuit, deoarece asta vă va testa și vă va dezvălui dacă vă place cu adevărat să o faceți. Fără plăcerea pe care o obții de a scrie, vei renunța probabil. Încercați să nu exagerați Chiar acum aș putea scrie în fiecare zi, dar nu vreau. Începerea vă poate face, de asemenea, să vă entuziasmați până la punctul în care îl exagerați. Suprasolicitarea te duce la sentimentul ca și cum ai fi rămas fără idei. Iată ce mi-a luat cinci ani să înțeleg: Cele mai bune idei de scriere provin din viața de a trăi efectiv și de a merge afară Timpul departe de a scrie este de unde vine inspirația pentru a scrie Să mergi la muncă în fiecare zi îți oferă perspective despre care poți scrie Dacă tot ce ai de făcut este să te închizi în biroul tău de acasă și să scrii în fiecare zi, rahatul bun pe care oamenii doresc să-l citească din experiența ta și din lumea ta va fi ascuns de o vedere simplă.

Folosiți platforma altcuiva 

Am spus înainte să nu începeți cu propriul dvs. site web pentru un motiv al naibii de bun. Dacă aveți propriul site web vă va forța să vă supărați în alegerea șabloanelor de site-uri web, să vă angajați cu dezvoltatorii web, să plătiți pentru găzduire, să ștergeți la nesfârșit cu lățimile coloanei și o mulțime de alte BS care nu vă vor aduce 11.000 de dolari pe lună mai târziu. Începeți cu platforma altcuiva. Am început pe perechea mea de pe blogul Wordpress din Australia de Vest. A făcut toate prostiile SEO, marketingul și vizionarea traficului, pentru a putea face scrisul. Un alt mod de a începe este folosind o platformă de socializare. Mediul este alegerea evidentă, dar oamenii uită, de asemenea, unele alegeri nu atât de evidente: Articole pe LinkedIn Copie de formă lungă pe Instagram lângă o imagine Postări scurte pe Twitter Acesta este într-adevăr nebun: ai putea scrie un articol cu ​​formulă lungă ca un comentariu la postarea cuiva care are o audiență mare (cineva ca Gary Vaynerchuk) Acest ultim punct este foarte stângaci, dar am văzut că oamenii o fac cu adevărat. Fii creativ, deoarece există atât de multe modalități prin care poți exersa arta scrisului. Scopul este de a găsi un loc în care poți să scrii fără distragere și să spui ceva util, inspirat sau distractiv în mod consecvent. În cadrul acestui proces, veți găsi ce funcționează și ce nu, iar dacă aveți noroc, veți obține un public mic.

Petreceți o cantitate stupidă de timp scriind la început 

O mare parte din timpul meu la început a fost irosit făcând podcast-uri și promovându-mi munca în fața unui public pe care nu îl câștigasem. De oriunde pornești, trebuie să-ți găsești nișa, vocea și modul tău unic de a alcătui propoziții. Fotografie de Franck V. pe Unsplash Nu există niciun înlocuitor pentru a face scrisul în sine. Dacă aș putea să mă întorc în timp așa cum a făcut Marty McFly în Back To the Future și să fac un lucru diferit, ar fi să nu mai fiu distras de prostii și să fac doar scrisul. Motivul pentru care evităm să facem scrisul este pentru că este cel mai greu. Făcând scrisul, totuși, asta m-a făcut să obțin 11.000 de dolari în 30 de zile - nu altceva. Formatează-ți munca ca un Pro Primele mele articole au fost ziduri uriașe de text - chiar dacă puteți vedea pula unei albine de la 100 de metri distanță, nu veți putea vedea unde a început și s-a încheiat o propoziție. Introduceți mult spațiu alb între propozițiile voastre. Folosiți imagini de înaltă calitate și faceți timp pentru a găsi fotografia potrivită pentru a se potrivi cu articolul dvs. - amintiți-vă, o imagine pe care o alegeți este la fel de o afirmație ca și cuvintele în sine. Dacă m-aș întoarce la început, aș fi folosit imagini mult mai mari, mai luminoase și cu oprire de defilare. De asemenea, mi-aș fi scos pantalonii de siguranță și aș fi folosit imagini mai îndrăznețe, text și instrumente care distrug lucrurile. Totuși, cheia cu aceste instrumente este echilibrul. Puteți exagera cu aceste instrumente și este de două ori mai rău decât să nu le folosiți deloc. Cu formatarea, dacă vă simțiți leneși, urmăriți lucrătorii profesioniști. 

Cum sa faci bani

După ce ați câștigat dreptul de a câștiga bani din scris, modalitățile de a face acest lucru sunt destul de simple. Dar de multe ori sunt ascunși în întuneric de oameni care ar prefera să-ți încarce bani pentru a-ți spune cum își monetizează cuvintele.

Iată cum câștigi bani din scris: O coloană plătită Dacă scrii destul de mult, munca ta va fi observată. Publicațiile mari plătesc scriitori buni pentru a publica articole exclusive pe site-ul lor web. Unii plătesc pe lună, iar alții plătesc pe articol. Până în prezent, am fost plătit doar pe articol, dar știu câțiva scriitori cărora li se plătește o taxă lunară (reținător) pentru a scrie. Bani de la mijlocii Medium are un program de partener unde va plăti pe oricine, în ciuda experienței lor, pe baza angajamentului din articolul lor. S-ar putea să fie doar câțiva dolari la început, dar ceea ce este cel mai important este acesta: Chiar și numai a obține 10 dolari pe lună de la Medium te face un scriitor plătit, iar schimbarea mentală care îți face este incredibil de puternică. Ghostwriting Băiete, acesta este ascuns și nu este ceva pe care îl poți Google. Este arta întunecată secretă a lumii scriitorilor despre care multe nume mari nu doresc să știi. Toți acei CEO-uri, antreprenori, lideri și influenți au adesea pe cineva care face scriere de fantome pentru ei. Dacă sunteți în regulă să scrieți și să nu vi se crediteze în schimbul unor sume stupide de bani, atunci acesta este un mod în care un scriitor dovedit cu experiență poate face o sumă simplă și continuă. Aceste oportunități vă vor veni direct și le puteți căuta, trimițând mesaje directe pe platforme precum LinkedIn și Instagram către persoanele care postează mult. Nu-i spamați cu spații de vânzare și concentrați-vă doar pe trimiterea unui link către scrisul dvs. cu un mesaj „Pot face acest lucru pentru dvs.”. consultant Scrierea este una dintre cele mai mari dureri în fund pentru întreprinderi. Toți trebuie să o facă și mulți dintre ei nu au timp sau talent pentru a face acest lucru. Fără prea mult efort, dacă scrii unde sunt globii oculari, atunci întreprinderile vor veni la tine, solicitând ajutor. Puteți să le consultați ajutându-i să găsească scriitori, să creeze conținut și să îi inspirați să continue. Când primesc aceste oferte direct, încerc tot posibilul să folosesc maniere. Spunând ceva de genul „Am câteva articole cheie (furnizează link-uri) despre modul în care îl fac și fac și consultanță part-time pentru cei care au nevoie de ceva mai mult. Ce opțiune are sens pentru tine? ” Este util, politicos, ne-egotistic și, mai ales, util. Copiați și lipiți textul de mai sus dacă vă pierdeți și nu știți cum să transformați întrebările în consultanță. 

Antrenament individual 

Scrierea vă ajută să vă oferiți o voce și vă poate ajuta, de asemenea, să fiți profesor. Unii oameni sunt perfect fericiți fiind învățați de cuvintele pe care le scrii gratuit și asta este complet bine. Alți oameni vor să aprofundeze și nu doresc doar sfaturile voastre; vor ca tu să îi tragi la răspundere, ceea ce este un alt mod de a spune că vor să-i antrenezi. Oricine poate fi antrenor și scrierea este o modalitate de a deveni unul și de a fi plătit pentru asta. Primii mei clienți nu au primit nicio taxă, astfel încât să pot câștiga experiența și să-mi dau seama cum să o structurez. Structura mea de coaching a sfârșit aratând astfel: 

• O consultație gratuită în avans pentru a mă asigura că sunt o potrivire pentru client și că sunt potrivite pentru mine 

• Zece săptămâni de antrenor au plătit în avans prin PayPal 

• O zonă specifică de acoperit în fiecare săptămână 

• Sarcini de la una la două teme pentru client în fiecare săptămână 

• O evaluare finală la sfârșitul a zece săptămâni 

• O ofertă moale pentru a continua după zece săptămâni dacă a avut sens (uneori nu a fost) 

• Vorbind la evenimente contra cost 

Când dezvolți o voce, oamenii doresc din nou să faci acel pas suplimentar și să-și ajute echipele - echipe sportive, echipe de conducere, echipe de afaceri, echipe non-profit - cu cunoștințele și experiența ta. Gama de prețuri variază foarte mult și se reduce la cât de bine sunteți la negocieri. Voi fi complet transparent și voi spune că mi s-au oferit oriunde de la 5000 la 10.000 USD, până la șaizeci de minute de vorbire. Cineva pe care îl cunosc primește 20.000 - 40.000 USD pentru o oră, plus zboruri de clasă de afaceri și cazare de cinci stele. Există un alt tip, știu cine tocmai începe și primește o discuție de 500 de dolari. Gama de prețuri este nesfârșită, dar este o altă modalitate de a câștiga bani din scris.

Un curs online 

A lansat luna trecută și a terminat - și am scris despre asta, deoarece a fost vina mea 100%. Cu asta deoparte, puteți câștiga bani în continuare pentru a ajuta începătorii din domeniul dvs. de expertiză. Am creat un curs cu câțiva ani în urmă, care a mers destul de bine și de multe ori se ajunge la cât de bine este subiectul pe care îl predați. Ca în majoritatea sfaturilor din acest articol, nu exagerați, bine?

Reclame YouTube 

Mulți scriitori devin și vloggeri ca un alt mod de a se exprima. Dacă doriți să deveniți cu adevărat creativ, puteți, de asemenea, să încorporați propriile videoclipuri în scris ca un alt instrument de conectare cu publicul. YouTube este un joc lung și având o nișă foarte profundă și îngustă tinde să funcționeze cel mai bine. Dacă puteți extrage o mulțime de videoclipuri care au o lungime de 5-10 minute în fiecare săptămână, după un an sau ceva, puteți genera bani din ea prin intermediul reclamelor. Promisiunea mea la începutul acestui articol a fost să nu vă vând prea mult visul, așa că vreau să adaug un lucru: YouTube este unul dintre cele mai dificile jocuri de jucat, având în vedere cât timp a fost platforma în jur. Obținerea vizualizărilor nu este ușoară, așa că trebuie să fii cu adevărat dedicat ei, altfel trebuie doar să rămâi cu scrisul.

Scriitorii bine plătiți au multe dintre următoarele 

Un ultim sfat final este să nu uitați de abilitățile moi. Onestitate Umilinţă Bunătate Acestea sunt abilitățile care te duc să câștigi 1000 de dolari pe lună, ceea ce este decent, să câștigi 11.000 de dolari. Nimeni nu vrea să citească opera unui scriitor care este îndrăgostit de ei înșiși și crede că rahatul lor nu stârnește. Fii tu în toată gloria ei.

 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.