0 57

Un altfel de antreprenor

Toate poveștile de succes sunt, de fapt, povești despre greșeli, ambiție, nesiguranță, risc, frică, perseverență, dorință, visuri și nu sunt deloc povești cu care ne-am obișnuit de mici, în care ai siguranța unui final frumos, ci sunt experiențe care te maturizează emoțional și te fac să te cunoști mai bine, să dezvolți un șir de aptitudini și să lupți cu provocările. Chiar dacă are o poveste în spate, Abund Berry este un proiect despre antreprenoriatul din România, dar este un adevărat „call to action” pentru un tânăr ca mine.

Burtea Ionel (CEO @ Abund Berry)


Am pornit de la dorința de a da startul unei afaceri din necesitatea de a face ca lucrurile să înceapă să meargă într-o direcție. Nu mai puteam sta pe loc, nu puteam să aștept să obțin o diplomă pentru a-mi pune ideile în funcțiune. Am avut nevoie de curaj și foarte mult research la început. Eram în căutarea motivelor pentru care oamenii și-ar dori producția mea. Am cercetat piața și concurența. Când am pornit afacerea, fructele de pădure reprezentau un deficit pe piața românească. Românii nu erau familiarizați cu toate rețetele posibile în care murele ar fi un ingredient-cheie. Am pornit de la necesitatea consumatorului și am completat-o cu dorința mea de face antreprenoriat. Peste scurt timp au apărut articole care începeau ca un interviu de angajare sau jurnalul unui milenial: „Ionel Burtea este un tânăr de 20/21/22 de ani care a pornit o afacere în domeniul agriculturii”. Nimic deosebit în afara faptului că mi-am asumat un șir de responsabilități mai devreme ca alții și ca orice personaj curios am luat-o prin pădure, cu lupi, vârcolaci, lună plină, toate numere legate de cifra 6 și de ghinionistul număr 13. Să nu credeți că am luat-o pe scurtătura, una ca aceasta nu există dacă îți dorești să faci antreprenoriat pe bune în România. Zilnic mă lovesc de aceeași provocare care este nimic altceva decât factorul uman. Zilnic îmi confirm faptul că afacerile sunt cu și despre oameni, e mai mult decât ai face facultate, totul începe cu o simulare a vieții de om matur și nu mai este deloc poveste când o spui și altora.

Trebuie să mărturisesc că și acum îmi pun întrebări, poate chiar mai multe decât îmi puneam la început, dar în asta se și ascunde frumusețea exprienței de antreprenor. Ești psiholog, filozof și pragmatic în același timp. Înveți la fiecare pas și te provoci zilnic. Așadar de la ideea creșterii fructelor de pădure am crescut la producția vinului de mure și încerc să văd tot mai mult potențial în acest tip de afacere. În tot acest haos antreprenorial mi-am dorit, de la bun început, să creez un brand minimalist, care are ceva de spus. O sticlă de vin care te ține la povești când te așezi la masa, dar care ar fi fost imposibilă fără riscurile realității zilnice.

Abund Berry călătorește, povestește, oferă experiențe, trăiește realitatea consumatorului. De aceea, am lucrat nu doar la un brand care atrage consumatorul, dar și unul care rezonează cu acesta. Luând naștere în Țicleni, loc în care tradiția predomină, minimalismul și discreția brandului au rămas punctul de plecare spre realizarea afacerii. Abund Berry nu este doar o poveste a unui brand care se autodepășește zilnic, este și despre un tânăr antreprenor care zilnic, îi păstrează identitatea și face tot posibilul ca acesta să nu își piardă conturul. Așadar, succesul este doar o concluzie, ceea ce contează în antreprenoriat este procesul care formează tabloul final, procesul este și motivul pentru care antreprenoriatul își merită atenția. Un tânăr la 22 de ani nu vorbește despre o poveste de succes în culori și nuanțele acestora, vorbește despre temerile care rămân în umbra visurilor, despre riscurile care rămân în umbra planurilor, despre eșecul care rămâne în spatele perseverenței și a dorinței. Abund Berry este o poveste despre oameni, alături de oameni. Oamenii nu se inspiră din succes, care este relativ, ci din pașii către acesta.De fiecare dată când mă întreb de ce am ales viața de antreprenor știu că am făcut-o pentru că îmi plac provocările și pentru că vreau să învăț continuu, vreau să șterg limitele impuse de societate și vreau să imi demonstrez mie, în primul rând, că omul nu este în stare doar să creeze identitatea unui brand, dar să se creeze și să crească și el împreună cu acesta. 

 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.