0 0

Scriptembrie a cincea zi - Mister

Adeseori, când mergeam pe stradă și admiram peisajul, mă întrebam dacă ceea ce aduce acea curiozitate poate fi stârnită și printre alte mijloace decât simple gesturi și așa-zise tăceri. Dar cum poți verifica acest lucru dacă nu prin a deveni acel lucru? Cum poți să înțelegi un lucru neștiut dacă nu experimentându-l?

Așa că am început să-l mimez până mi-a devenit un obicei. Am crezut că înțeleg în ce constă acea enigmă, acea cale de a contraria mereu omul, de a-l surprinde, de a nu te înțelege. Era ceva interesant legat de acest fel de a manipula omul, de a-l face să se întrebe dacă ești cine spui că ești, dacă gândești ce spui sau e doar un mecanism ori dacă ești cu adevărat prezent într-un anume loc.

Dar cât de real este când totul e planificat? E vreo diferență când enigma vine instinctual față de atunci când este plănuită? Pătrunde-n ritmul tău și se stabilește acolo, nelăsându-ți o cale de întoarcere. După un timp, se simțea natural să mă comport așa, să acționez într-un anumite fel de parcă niciodată nu aș fi încercat să fiu altfel.

Iar apoi, oh, apoi, întâmplarea a făcut ca să ne întâlnim. Inițial, crezusem că ești la fel ca mine, un mim al acestui stil. Dar, cu cât încercam să văd dincolo de cuvintele pe care le trasai într-o conversație sau de micile gesturi pe care le făceai, cu atât m-am dus mai departe lăsându-mă pradă acestei curiozități.

Fiindcă nu te străduiai ca mine, ci erai o persoană mult mai naturală, înnăscută aș putea zice. Cuvintele tale, puține la număr, exprimau doar o simplă idee din ceea ce gândeai de fapt. Gesturile tale erau aproape neobservate, mereu gândindu-mă dacă chiar au fost reale sau doar o imagine.

Dacă eu îi contrariam printr-o tăcere, jocurile tale îi captivau dintr-o primă impresie. Până și eu voiam să-ți înțeleg acel mecanism, acel fel de a gândi fiindcă păreai o fire care se contrazice singură, o fire schimbătoare.

Dar aflând despre tine, înțelegând puțin despre tine, doar am reușit să fiu mai în ceață și să te admir mai mult. Nu puteam afla nici cel mai mic lucru despre tine fiindcă ar fi trebuit să-ți pun orice acțiune de a ta sub semnul întrebării.

Cum să nu te întrebi în ce constă aflarea unei informații care le-ar fi contrazis pe toate cele precedente? Și cum să nu fii entuziasmat să participi într-un joc în care simțurile și logica trebuie să conlucreze împreună?

Indiferent de cât a-și încerca să aflu, persoana ta rămâne la fel de misterioasă, de necunoscută. Fiindcă niciodată nu-ți voi putea înțelege complet gândirea, complet intenţiile, complet ceea ce se află dincolo de sarcasmul tău.

În aceleași timp, probabil misterul nu constă într-un joc și set de atitudini, ci doar într-un fel de a atrage atenția unei persoane și de a o face să se gândească prea mult... .

 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.