0 0

Scriptembrie, a șaptea zi - Deziluzie

Uitându-se în oglinda jumătate murdară, jumătate crăpată simțea cum lumea s-a sfârâmat în jurul ei. Nu mai era acea fată care zâmbea, care se machia, care abia aștepta să plece la un dans pentru a se bucura de viață. Dedesubtul oglinzii zăceau acele produse importante ca o amintire a acelui trecut pe care ar fi vrut să-l uite. La fel ca oglinda, erau jumătate consumate, jumătate amestecate între ele neputând mai fi folosite.

De parcă obiectele ar fi reprezentat-o pe ea, fața ei era ridată, iar firele de păr, deteriorate din cauza folosirii repetate a vopselei, arătau neglijența ei ascunsă din timpul anilor, neglijență pe care o credea doar excesul unei vârste ce nu cunoaștea consecințele. De asemenea, pielea ei avea o culoare ciudată, aproape bolnăvicioasă și examinându-i gâtul puteai să vezi urmele de mușcături acoperite cu un fond de ten demult expirat.

Chiuveta era murdară, aproape dezafectată, probabil doar apa rece mai mergea, iar ea, mutându-și privirea de la față, la bust putea să vadă minciuna cu care se amăgea. Deși purta o rochie tinerească, pe care altădată ar fi purtat-o încântată, acum putea să vadă cum pielea i se lăsase, cum sânii își pierduseră fermitatea, elasticitatea părând mai degrabă prea folosiți. Și-ar fi rupt pielea în acest moment, s-ar fi distrus dacă ar fi putut. Pe măsură ce se privea, părea mai dezgustată de sine, de stilul ei de viață, de gândurile pe care le avusese în trecut cu privire la persoana ei.

Depărtându-se de oglindă, încercâd să capteze o imagine mai mare a siluetei ei, simțea cum se prăbușește cu locul pe care-l numea casă. Pereți scorojiți, ferestre aproape sparte, culoarea mucegaiului, gresia murdară din baie păreau că-i țin isonului mersului ei obosit, dezolant. Obținând o oarecare imagine satisfăcătoare vedea cum formele ei se aplatizaseră, șoldurile ei, o dată ferme, o vigoarea a tinereții, păreau trecute. Până și rochia părea că nu i se mai potrivește. Se întoarcea cu fața, cu spatele și nu mai încerca să vadă dacă îi vine bine, ci să se găsească pe ea.

Nu o mai interesa dacă o cută se vede, dacă croiala îi pică bine, ci simplul fapt că nu se mai regăsea. Nu știa unde dispăruseră imaginea ei de acum câțiva ani, imaginea pe care o avea mereu în minte când trecea dintr-o cameră în alta, dintr-un loc în altul, de la o persoană la alta. Unde era ea? Unde era cea pe care și-o imaginase mereu?

Tot ce vedea era o epavă, o metamorfoză, ceva ce nu și-ar închipuit că ar deveni. Ceva, nu cineva fiindcă nu-și vedea personalitatea printre linii. Iar lacrimile porneau și încerca să le oprească la fel cum încercase să oprească toate semnele, toate lucrurile din viața ei. Nu-și permitea să plângă, nu acum.

Dar nu putea, nu putea să le oprească oricât ar fi încercat. Ceva nu-i reușea, ceva o oprea, ceva o făcea să acționeze irațional. Nu putea să distrugă și ultimele rămășițe ale iluziei pe care o păstrase în minte o mare parte din viața ei.

Puteam cineva să nu se vadă în oglindă de mult timp și atunci când se vede să nu se mai recunoască printre semnele timpului?

Adunându-se, a pornit spre ușa, pășind încet prin casă, ca să nu se audă ceva. Ajungând la ușă, a încercat s-o deschidă și deschizând-o căuta imaginea unui om care încă nu apăruse. Se uita de jur-împrejur, așteptând cel mai mic semn al acestei prezențe.

Și-a așteptat, un minut, două, trei până s-a făcut o oră, o oră și jumătate.

Iar, atunci, lacrimile ei nu putea să nu curgă și să nu spele și ultima rămășiță a acelei iluzii.

Lacrimile și o sticlă pe jumătate consumată.

Singurele ei lucruri concrete.

 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.