0 0

Scriptembrie, a zecea zi - Frecvent

- Când a fost momentul în care ai realizat că ai înnebunit?

- Oh, n-aș putea da o dată certă sau măcar o estimare care să sune credibilă. Cândva.

- Unde?

- Undeva.

- N-ai de când să-mi spui măcar un indiciu?

Se uita în gol, absentând de la discuție. Căutând în amintiri, nu putea găsi ceva care să aducă o fărâmă de convingere conversației. Partenerul său de discuție se uita și el în gol, de parcă ar fi încercat să-i înțeleagă privirea abătută. Camera este mică, înghesuită și ticsită cu fumul de la țigări. Ai fi putut spune că ei se află într-o ceață, într-o încăpere mai mult întunecată, uitându-se în gol după o fantomă.

- Revenind, n-ai să-mi dai un indiciu, dar, măcar, cum a început această obsesie?

- Atât timp cât o vei eticheta ca o obsesie, nu vei înțelege mare lucru. Știi, tot vorbim de astea două lucruri: întâmplări și destin. Nu cred că e obsesie, cred că e mai degrabă ceva ce oscilează între întâmplare și ideea de destin. Oriunde m-aș duce, tot văd, tot simt, tot ajunge cumva la mine. Nu e de parcă aș putea să iau o pauză, e din ce în ce mai des.

- Și cum ai descrie fenomenul ăsta? Drept ceva te urmărește, ceva ce provoci?

- Știi, întrebarea asta îmi circulă și mie prin minte destul de mult. Nu știu dacă urmărit e cuvântul cel mai potrivit, dar cred că atunci când își dorești ceva, faci ceva inconștient ca să-l atragi în viața ta. Vezi, la început era doar o întâmplare, acum repetabilitatea ei mă face să-mi creez un obicei, o dependeță.

Partenerul său de discuție se gândea și încerca să înțeleagă ceea ce încerca să spună, dar nu prea îi ieșea. Era ca un mister și pentru interlocutorul său sau poate doar nu voia să-i spună întreaga versiune a poveștii. Știa că de ceva timp, părea că anumite lucruri îl urmăresc de parcă interlocutorul ar avea o chemare către acel loc, acea persoană.

- Și nu crezi că de fapt urmărești doar o fantomă? Cineva care a dispărut nu-ți poate apărea subtil în viață printr-un șir de legături, de impresii, de cuvinte aruncate...

Iar în acel moment, a simțit o frustrare, o dorință de a se confirma și infirma acest lucru. Nu știa dacă era mai bine să creadă că așa ceve nu e posibil sau că de fapt e posibil fiindcă mergea pe o linie subțire a îndoielii care ar fi putut să răpună pe oricine. Era mai bine să se abandoneze unei posibilități și să spere la nesfârșit ori să accepte imposibilitatea și să-și zdrobească spiritul? Oricare ar fi durut până la aflarea unui rezultat concret, dar care ar fi durut mai puțin?

- Nu știu, crede-mă, nu știu ce să cred. Simt frustrare, disperare, mâhnire, furie, dar și speranță, căldură și o oarecare fericire. Gen, dacă le văd tot mai des înseamnă că ar trebui să plec și să văd ce se petrece, nu? Înseamnă că încă e ceva acolo ce n-am aflat, nu? Înseamnă că...

- Înseamnă că ar trebui să accepți o idee pentru care nu prezinți încântare. Coincidențele, întâmplările sunt foarte posibile, nu crezi că te încrezi prea mult fără vreun temei?

- Și cum pot afla dacă fac asta sau nu?

- Vorbești cu aceeași oameni, vezi aceleași lucruri, te-am văzut umblând pe la aceleași magazine și pe aceleași străzi de multe ori... nu crezi că tu de fapt le cauți, că te forțezi să le vezi doar că să infirmi un adevăr pe care-l știi prea bine?

- Poate, poate, ai dreptate dar..oare dacă plec, dacă plec departe, voi scăpa sau măcar voi ajunge la o concluzie?

- Dacă ești în stare să rupi orice legătură și să începi să uiți, poate.

- Iar dacă greșești, dacă faptul că văd și simt frecvent era de fapt altceva, atunci ce e de făcut?

- Vom vedea atunci, dar hai să ne gândim la ceva care să-ți ușureze mintea.

 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.