0 0

Scriptembrie, prima zi - Divinitate

Poate m-am pierdut, iar tu m-ai ajutat să-mi regăsesc calea, nu-mi aduc aminte cum m-am simțit în acele momente. Totuși, cu siguranță, am putut să înțeleg cum pot da viață printr-un contur și-o umbră. Iar tu, tu erai acolo, învățându-mă, încurajându-mă, conducându-mi mâna pe foaie.

Atunci am realizat cât de mult am de învățat înainte să ajung ca tine, cât de mult am de lucrat și parcă un alt scop mi-a fost dat. Voiam să stau cu tine, să fiu cu tine, să pot să te înțeleg pe tine. De fapt, voiam să ajung ca tine ori pe aceeași treaptă cu tine.

Fiindcă păreai mai sus decât ceilalți, păreai că trăiești pentru artă, că altundeva nu vei găsi acea bucurie amară pe care nu te sfiai s-o arăți, că nu există altceva pentru care ai fi fost în stare să sacrifici orice. Iar, toate astea, le vedeam prin acel zâmbet cald, prin acele idei în care te bâlbâiai (de frică că nu te voi înțelege?), prin râsul tău molipsitor.

Ajungeam să uit de timp și de spațiu trăind în acele momente în care îți simțeam prezența, iar când plecai, simțeam doar o căldură care se consumă în momentele de așteptare. Și era greu neștiind când vei reveni, dar mă gândeam că cineva așa unic nu-și poate irosi timpul printre toți amatorii. În același timp, incertitudinea aceasta îmi plăcea fiindcă îmi oferea un număr infinit de variante în care puteam progresa și să te uimesc data viitoare.

Iar atunci, undeva între un moment și altul, am decis că trebuie să te cunosc mai bine și ca să te cunosc mai bine, trebuie să petrec mai mult timp cu tine și ca să petrec mai mult timp cu tine, trebuie să-ți atrag cumva atenția și cel mai potrivit lucru ar fi să folosesc ceea ce ne-a legat în primă instanță, nu?

Dar, vezi, aici am greșit fiindcă țineam la o idee, la un model pe care îl transpuneam în persoana ta. Vedeam o persoană idealizată datorită unor mici gesturi și mă legam cu orice preț de această fantomă care s-a întâmplat să poarte chipul tău. Nu înțelegeam greșeala din gândirea mea pentru că răstălmăceam totul ca să-ți fac portretul.

Erai doar un om, un om prea ocupat de artă ca să vadă altceva. Nu mă înțelege greșit, tot admir acest lucru la tine, dar asta nu înseamnă că importanța pe care ți-o acordam trebuia să-mi distrugă toate simțurile. Într-adevăr, erai o companie plăcută, dar asta nu însemna că trebuia să compar timpul petrecut împreună cu o oprire temporară de care doar tu erai în stare. Cu siguranță, erai un om cu un înalt simț artistic, cu abilități impresionante, dar asta nu însemna că trebuia să te văd ca o persoană ce plutește deasupra tuturor.

Totuși, am reușit să văd toate acestea doar când străduința de a mă apropria de tine a dat roade. Văzusem că ai început modest, ca mine, și mă gândeam că probabil ai parcurs un drum la fel de anevoios ca al meu. Înțelegeam, pentru prima dată, că acea incertitudine pe care mi-o crea plecarea ta era doar o dependență venită din exagerarea imaginii tale. O dată ce te-am cunoscut mai bine, am înțeles cine ești pentru mine.

Iar acum, îmbrățișarea ta este mai rece, de parcă m-ai ignora puțin. De aceea mă întreb, oare am ajuns pe o treaptă apropriată de a ta, pe aceeaşi treaptă ori doar am început să te văd ca un om consumat de aceeaşi pasiunea ca a mea? Crede lumea din exterior că suntem mai dedicați decât restul sau suntem printre ei și trecem neobservați? Oare percepția mea s-a schimbat fiindcă am început să fiu ca tine și atunci nu mai pot crede că ai ceva special? Ori toate cele enumerate?

 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.