0 24

I

   În micuța cameră de la demisolul castelului, Emma se bucura în liniștea nopții citind la lumina lumânării, cartea pe care Ryan i-a dăruit-o când aceasta a împlinit optsprezece ani. Pentru că făcea parte din clasa de jos, nu a putut studia decât primii doi, cât să poată citii și socotii.

   Mama sa, lucra la curtea castelului de la șaisprezece ani, dar aceasta s-a stins când i-a dat naștere Emmei, care a fost crescută de tatăl său care era vizitiul familiei regale, astfel Emma copilărind cu Ryan și Marcus fiii familiei. Marcus fiind mai mare decât Ryan cu cinci ani, s-a căsătorit în urmă cu trei ani cu fiica familiei regale din Franța. Între cei trei copiii formându-se o prietenie foarte strânsă. Ryan și Emma, considerau prietenia lor, o prietenie de aur, lucrurile schimbându-se pe când Emma avea paisprezece ani și unul din negustorii care veneau periodic la curte, a încercat într-o noapte să profite de inocența fetei, Ryan salvând-o pe când se întorcea de la vânătoare. Atunci, el a realizat cât de mult Emma înseamnă pentru el și și-a promis că o v-a proteja mereu, chiar și cu prețul propriei sale vieți.

Emma, era conșientă de sentimentele pe care Ryan le avea pentru ea, la rândul său și ea ăl iubea, dar șria că această iubire este imposibilă din cauza diferenței dintre clasele sociale. În urmă cu cinci ani, pe când Ryan abia împlinise vârsta de șaisprezece ani, Davis, tatăl său i-a adus la cunoștiință fiului său că la vârstă de douăzeci și unu de ani când v-a fi major din toate punctele de vedere și apt să urce pe tron se v-a însura cu Melanie, fiica Regatului de Mijloc, acesta fiind prețul pentru ajutorul din trecut. Gândul acesta, o bucura dar și o întrista pe Emma, știa că inima sa nu v-a putea suporta să-l vadă pe Ryan alături de o altă femeie, de aceea în ultimii doi ani, fără știrea nimăui fata a început să-și strângă bani pentru a părăsi curtea imediat după căsătoria celor doi.

   Ryan, a fost plecat în Franța la fratele său care avea nevoie de ajutor pentru că se iscase un scandal, iar pentru că soția sa era însărcinată, Ryan a fost nevoit să-și ia statul de prinț și aliat al Franței șă să rezolve problema. Înainte ca acesta să părăsească curtea regală i-a lăsat Emmei unul dintre inelele sale de suflet, pentru ca fata șă nu-i simtă lipsa, dar adevărul era că el suferea de dorul fetei mai mult decât o făcea fata. Trebuia să ajungă acasă în două zile, dar, pentru că nimic nu este mai puternic sau mai presus de iubirea sinceră, Ryan a plecat în noapte din Franța ajungând mai devreme decât restul oamenilor care îl însoțeau, s-a asigurat că aceștia nu or să-l de-a de gol că a plecat primul.

   Ajung la castel, acesta a intrat precum un hoț în curte iar mai apoi în castel, asigurându-se că nimeni nu îl putea observa. Ajuns în fața camerei fetei, a deschis-o încet băgând capul înăuntru.

-Căpșunico, dormi? a întrebat acest timid închizând ușa în urma sa

-Ryan! a exclamat fata, lacrimile curgandu-i pe față și sărind ca arsă din pat

-Gata, căpșunico. Nu mai plânge, sunt aici, vezi? a spus ușor cuprinzându-i corpul mic în brațe

-D-Da... Dar, nu trebuia să vi peste două zile? a întrebat fata afundându-și fața în pieptul său

-Trebuia, dar am venit mai repede. Nu te bucuri? a spus acesta desprinzându-se din îmbrățișare și încercând să pară bosumflat

-N-Nu, nu am spus asta. Mă bucur, Ryan! Chiar o fac! exclamă fată ștergându-și lacrimile cu podul palmelor

-Da, căpșunico, văd. Gata, nu mai plânge, bine? Dacă nu, nu-ți dau ce ți-am adus. zâmbind șmecherește

-Nu mai plâng! Ce mi-ai adus? întreabă fata țopăind pe lângă băiat

-Închide ochii, bine? zâmbindu-i dulce, când s-a asigurat că aceasa a închis ochii a scos din buzunarul interios al vestei pe care o purta, un lănțișor cu un mic talisman

-Poți să-i deschizi acum. a spus îndepărtându-se ușor de ea, aceasta deschizând timid ochii și ducandu-și mana spre piept

-E atât de frumos, Ryan! Mulțumesc ! sărindu-i în brațe

-Orice pentru căpșunica mea. Acum la somn, sunt obosit. a ridicat-o pe fată și așezandu-se în pat alături de ea

-Dormi aici? a întrebat zâmbitoare fata

-Da, a trecut ceva timp de când nu te-am mai simțit la pieptul meu. trăgând pătura peste ei

-P-Pot să pun capul aici? punându-și timid palma pe zona inimii sale

-Ia vezi, poți? a întrebat băiatul ridicandu-și brațul

-Mulțumesc, Ryan. Somn ușor. cuibârindu-se mai bine la pieptul său

-Somn ușor căpșunico. a spus băiatul sărutându-i părul și închizând ochii


 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.