0 1

II

   Dacă noaptea ar fi durat o eternitate pe Ryan nu l-ar fi deranjat, ar fi putut sta treaz o veșnicie privind chipul Emmei. O iubea, și-ar fi dorit să o ia de soție cu orice preț. Niciodată nu l-au interesant clasele sociale, considera că un om este bogat când face fapte bune, nu când are munți de bani. Dar, gândirea consiliului nu putea fi schimbată.

   Oftă, intrând din nou pe porțile castelului. Nu dormise aproape deloc, îi era teamă să nu fie descoperit în camera Emmei, nu pentru el, ci pentru ea. Societatea era dură, iar dacă o fată necăsătorită era văzută în compania unui bărbat și era mai apropiată de acesta decât era normal, era etichetată ca femeie ușoară și chiar putea fi închisă pentru a nu compromite și fetele cuminți. Dacă, mai era și slujnică la Curte și bărbatul era membru al familiei regale, putea fi ucisă fără sentimente. Societatea nu avea nevoie de aceste 'cățele'.

   Mama sa, Regina Analisa privea absentă pe geamul sălii de mese, îi era dor de fiul său care fusese plecat atât amar de vreme. Aproape a darmat-o pe Lucreția, bucătăreasa care intra cu o tavă în sala de mese.

  -Emma! Ryan s-a întors. Haide afară! a strigat regina bucuroasă în drumul său spre holul principal. Regina, o iubea mult pe Emma, a crescut sub ochii săi alături de fiii săi, iar cu trecerea anilor și-a dat seama că nu mai aceasta putea fi potrivită pentru fiul său mic, Ryan. Blestemând constat ziua în care și-a promis fiul nenăscut Regatului de Mijloc în schimbul ajutorului.

  -Vin imediat, doamnă! vocea subțire și plină de speranță a fetei s-a făcut auzit din bucătărie, în timp ce își ștergea mâinile pe șorț. Chiar dacă își petrecuse noaptea la pieptul celui pe care îl iubea, niciodată nu se plictisea din a-l admira.

 Regina, observa privirile timide pe care celor doi și le aruncau când credeau că nimeni nu-i observa, se simțea vinovată, pentru că din cauza sa, cei doi nu puteau fi împreună. Când era mică, pe la vârsta de doi ani, Emma a numit-o pe regină, mamă. Stârnind astfel haosul în tot castelul, servitoarele de la acea vreme, aproape omorând-o în bătaie pe fetiță, deși, unele servitoare o compătimeau pe fată, una dintre ele o ura din tot sufletul. Pe când regina nu-și încăpea în piele de fericire, avea și o fiică.

  -Am venit, mamă! Ce mai faci? vocea groasă a lui Ryan făcea ca inima Emmei să bată cu putere, observându-l și-a lăsat capul în pământ în timp ce acesta îi săruta gentil mâinile mamei sale.

  -Mă bucur să te văd bine și sănătos, dragul meu. Eu sunt bine, tocmai voiam să iau masa. Mi te alături? zâmbetul reginei era luminos.

  -Cu siguranță! Sunt lihnit... mimând că ar mai avea puțin și ar leșina.

  -Când nu îți este ție foame? întreabă regina serioasă, făcând-o pe Emma să chicotească.

  -Emma! Doar nu ți cu ea!? întreabă Ryan revoltat.

  -Domnule, regina are dreptate. Toată ziua mâncați. a spus printre chicote.

  -Voi două mă aduceți în pragul disperării! Vreți să slăbesc?! aruncâdu-și mâinile în aer și privind-o cu subînțeles pe Emma.

  -Nu, nu bineînțeles. Haide să mâncăm. Să nu cumva să slăbești. chicoti regina îndreptându-se spre sala de mese alături de fiul său, Emma rămânând în urma lor cu mult, așa cum era normal.

 Așezându-se la masă, Ryan se simțea groaznic. Emma stătea aproape de ușa cu privirea ațintită spre podea, fiind gata să îndeplinească cerințele celor doi. Știa, în adâncul inimii sale că fata nu avusese timp să mănânce, pentru că avusese treabă din noapte.

 Oare voi reuși? Voi reuși să te fac soția mea și să-ți ofer toate drepturile pe care le meriți? se întreba acesta pe sine, privind absent în farfurie.

 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.