0 0

Capitolul 1

Se intoarse si nu avea de gand sa mai plece.

Dupa patru ani la facultate si alti doi de doctorat in Elvetia, Faith MacKinley se intoarse in unicul loc din lume unde se simtea acasa : Bahar, pamantul misterului si al frumusetii, unde trecutul si prezentul se contopeau intr-o armonie perfecta. Ardea de nerabdare sa isi scufunde picioarele in mare, si sa simta caldura nisipului. Voia sa respire aroma florilor din minunatele gradini care imprejmuiau palatul. Zambind fericita se indrepta catre balcon si deschise usile larg. Apartamentul de trei camere, situat in partea estica a cladirii dadea spre o terasa ampla. Imediat caldura dupa-amiezii o lasa fara rasuflare ; era luna iunie, luna cea mai calduroasa a anului, si inca nu se obisnuise cu temperatura , insa inabusala nu ii strica buna dispozitie.

-Ma asteptam atunci cand te vei intoarce sa fi mai inteleapta - spuse o voce familiara.

Faith se intoarse si ii zambi lui Givon Khan, regele Baharului, care tocmai iesise pe terasa. Batranul monarh, desi nu era bunicul ei, dar pe care il iubea ca si cum ar fi fost se apropie de ea si deschise larg bratele.

-Vino. Lasa-ma sa iti urez bun venit.

Faith se cuibari la pieptul lui , si inspira parfumul care ii amintea de copilarie. Era un amestec de lemn de santal, portocala si ceva ce nu putea descifra ; ceva care se gasea doar in regatul Bahar.

-M-am intors -murmura cu bucurie. Am terminat facultatea si cei doi ani de doctorat, exact asa cum am promis. Acum pot sa lucrez la palat?

Regele o conduse inapoi in camera.

-Refuz sa vorbesc despre afaceri importante pe terasa ; e prea cald... Nu degaba s-a inventat aerul conditionat.

-Stiu, dar caldura imi face placere.

Givon masura aproape un metru optzeci si avea pielea bronzata ;pielea unui barbat care si-a petrecut aproape toata viata la soare. Ochii lui intelepti de culoarea lichiorului pareau la fel de capabii sa-i ajunga pana in adancul sufletului la fel ca a celor a bunicului ei,si ea intodeauna facuse tot posibilul sa ii faca fericiti pe cei doi barbati. Dar cum bunicul ei murise nu ii mai ramase decat Givon. Si ar fi facut orice pentru el.

Givon era un monarh faimos datorita intepeciunii si rabdarii de care dadea dovada. Insa Faith stia ca putea fi si nemilos, si ea niciodata nu putuse sa sufere partea aceasta a personalitatii lui.

-De ce vorbesti despre munca? intreba el mangaindu-i chipul cu manda dreapta. Abia ce ai ajuns...

-Da, dar vreau sa ma apuc de treaba cat mai repede posibil. Stii ca e visul meu de cand eram o copila. Si mi-ai promis -ii aminti.

Regele se incrunta.

-E adevarat, ti-am promis.

Oare la ce se gandea?

Faith suspina, dar nu reusi sa il pacaleasca pe rege. Il cunostea prea bine si stia ca nu va folosi la nimic. In plus trucurile feminine nu erau specialitatea ei ; putea sa traduca orice text antic al Baharului, cu o exactitate care ii uimise pe multi specialisti, dar nu stia sa cocheteze cu barbatii. Cu exceptia regelui, toti barbatii erau o durere de cap pentru ea.

-Esti o fata minunata ; prea minunata ca sa iti petreci viata in camere intunecate... Esti sigura ca vrei sa o faci?

Faith inchise ochii scurt.

-Te rog nu incepe cu chestia aia, cum ca vrei sa ma vezi casatorita. Nu vreau sa ma casatoresc. Mi-ai spus ca daca voi invata mult si voi invata tot ceea ce este necesar, voi putea lucra la palat ca si traducatoare de texte antice. Mi-ai dat cuvantul tau. Nu poti sa iti tradezi cuvantul.

Regele parea sa devina si mai inalt ;o privi cu o intensitate care o facu sa regrete ca pronuntase acele cuvinte, desi nu se scuza. Bunicul ei o invatase ca nu trebuia sa se lase niciodata intimidata de nimeni.

Givon ofta si se relaxa imediat.

-Esti o nerusinata - spuse. Dar e adevarat, ti-am dat cuvantul meu. Poti sa lucrezi cu pretioasele tale texte antice.

-Nu vei regreta. Sunt atatea de tradus... Trebuie sa recuperam textele cat mai repede posibil, pentru ca elementele si cursul timpului au cam sticat fibrele si se pot pierde pentru todeauna. Vreau sa se fotografieze tot si sa se pastreze intr-o baza de date. Daca reusim sa,..

Regele ridica o mana.

-Scuteste-ma de detalile tehnice. E un proiect ambitios, desi sunt sigur ca te vei descurca foarte bine. Pana atunci,sunt alte lucruri serioase despre care trebuie sa discutam.Givon se indrepta catre canapea si se aseza. Apoi batu cu palma pe locul liber de langa el, si Faith nu avu alta optiune decat sa ii accepte invitatia.

-Cati ani ai? intreba el.

Lui Faith i se paru o intrebare ciudata, dar ii raspunse. Pana la urma urmei era regele.

-Douazeci si cinci.

-Atatia? Si inca nu te-ai casatorit...

Faith zambi si scutura din cap.

-Nu fac parte din categoria de persoane care se casatoresc. Sunt mult prea independenta ca sa ma casatoresc cu cineva. Nu am nici un interes sa gatesc si sa fac curat pentru o alta pesoana. In plus refuz ca un barbat sa i- a decizii pentru mine ; mi se pare ridicol.

Faith lasa capul in jos stiind ca daduse cu bata in balta. Givon era un barbat si guverna foarte bine Baharul.

-Nu am vrut sa te jignesc - continua ea cu rapiditate. Tu nu esti ca majoritatea barbatiilor...

Regele o intrerupse.

-Stiu ce ai vrut sa spui. Ai crescut in Occident, ceea ce inseama ca ai ideei foarte libertine in diferite aspecte. Pe de alta parte bunicul tau iti permitea sa iti ei propriile decizii... sincer nu ma mira faptul ca ai o opinie despre casatorie. Dar ce imi spui despre copii?

Faith clipi.

-Despre copii?

-Da, bineinteles. Vrei sa ai copii fara sa fii casatorita?

Faith se intreba daca voia sa aibe copii, si daca ii voia fara a fi casatorita. Ideea de a fi mama nu o deranja absolut deloc, dar cea de a creste un copil fara nici un ajutor din patea nimanui, da. Nu se simtea in stare sa o faca singura.

-Nu stiu - ii marturisi. Nu m-am gandit sincera sa fiu. Dar de ce ma intrebi?

-Pentru ca am o problema. O problema pe care doar tu poti sa o rezolvi.

Regele pastra tacerea, suficient timp ca ea sa isi dea seama ca era o problema delicata. Faith isi reaminti ca ii datoreaza mult, ca fusese un prieten minunat atat pentru bunicul ei cat si pentru ea insasi. De mica isi petrecu o mare parte a verii in Bahar ;iar cand bunicul ei murise cu sase ani in urma, regele se ocupase de inmormantare, se ocupase de ea, pregatind-o pentru universitate.

Givon avea un regat de guvernat ; era un barbat foarte ocupat, dar cu toate acestea isi facuse timp ca sa o duca in New York la cumparaturi, si sa o instaleze personal in palat. De fapt, era singura persoana care isi amintea data nasterii ei.

-Voi face orice - il asigura.

Regele zambi.

-Foarte bine. Stiam ca vei spune asta. Faith... vreau sa te casatoresti cu fiul meu Jamal.

 
 
Cultivează-ți imaginația. Scrie şi citeşte poveşti sau articole după bunul plac. Este gratis!
Sign in with Google
Sign in with Facebook
In curand vei accesa lumea povestilor
Introdu-ti datele de autentificare
This is a required field.
This is a required field.
sau
Nu ai cont?
In curand vei accesa lumea povestilor
Ne mai trebuie doar cateva detalii pentru a face experienta ta cat mai placuta
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
This is a required field.
sau
Ai deja un cont existent?

Enter your email address. You will receive an email with a link to reset your password.